HTML

Cégalapítás

2012.06.11. 03:10 Cégalapítás

Cégalapítás Angliában - angol cégalapítás

Céget alapítani alapvetően nem nehéz: bárki létrehozhat egy céget komoly anyagi ráfordítás nélkül (például az angol cégbíróság honlapján). De valóban ilyen könnyű lenne? És megéri? Ha igen, kinek?

Javasolt szakértők

Vállalkozások típusai Angliában

  • Egyéni vállalkozó (Sole Proprietorship): természetes személy, egyedüli tulajdonosa üzletének, és nem társaság formában működteti azt. Mivel nem minősül jogi személynek, személyes vagyonával is felel a vállalkozásért. Az egyéni vállalkozóknak regisztrálniuk kell magukat az angol adóhivatalnál (HMRC). Ennek feltétele, hogy a vállalkozónak legyen társadalombiztosítása (National Insurance) amit önmaga fizet. Tipikusan 2-4 hétbe telik a regisztráció.
  • Partnership: Két, vagy több személy vállalkozása. Az egyének felelőssége korlátlan ugyanúgy, mint az előző üzleti forma (egyéni vállalkozó) esetében.
  • Limited Liability Partnership (LLP): A partnership formához hasonló struktúra, de azzal szemben korlátolt felelősséget biztosít a tagoknak, ugyanakkor meg kell felelnie szigorú követelményeknek. Az LLP-ket cégbíróságon is be kell jegyezni.
  • Private Company Limited by Shares (LTD): A társaság tőkéje részvények vásárlásával történik, mint egy ZRT esetében. A tagoknak a társaságba befektetett összeg erejéig terjed felelősségük. A részvényeket nyilvánosan nem lehet árulni.
  • Private Company Limited by Guarantee: A magyar KFT-hez hasonló cégforma. A tagok befizetnek a törzstőkébe, és ezt az alapító okiratban egyértelműen lefektetik. Fizetésképtelenség esetén ez a fedezet.
  • Public Company Limited by Shares: A magyar RT-nek felel meg, azaz részvénytársaság melynek részvényeit nyilvánosan árulhatja. Az összes közül ez az egyetlen forma, amely létrehozásához szükséges minimum 50,000 GBP alaptőke (kb 18 millió forint).

komment

Címkék: anglia adózás angol cég ado cégalapítás offshore adozas cegalapitas APEH NAV adó-optimalizálás angol céges bankszámla

A bejegyzés trackback címe:

https://angolcegalapitas.blog.hu/api/trackback/id/tr224577864
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása